BARNEVELD/VOORTHUIZEN - Het bedrijf Interhiva, Europees distributeur van zwembaden, spa's en sauna's, is gevestigd aan de Hanzeweg 17 op industrieterrein Harselaar-Oost. Tot voor kort wist men bij Interhiva niet beter dan dat de vestigingsplaats Barneveld was.

Inmiddels heeft algemeen directeur Ton van Huis vanuit de Voorthuizense samenleving de bewijsvoering onder ogen gezien dat het bedrijventerrein niet onder Barneveld, maar onder Voorthuizen valt. ,,Het was even wennen, maar het is best een lekker gevoel om onder Voorthuizen te vallen'', aldus Van Huis. ,,Voorthuizen is een welvarende plaats, waar wij met onze wellnessproducten prima passen."

Om ook de andere ondernemers op de Harselaar op dit ,,niet onbelangrijke feit'' te wijzen, heeft Interhiva de Voorthuizense vlag gehesen. ,,Wij ontvangen veelvuldig buitenlandse relaties. Het is grappig te zien dat men de Voorthuizense vlag inmiddels ook in het buitenland herkent. Zo was onze Griekse distributeur kort geleden bij ons te gast; hij wist meteen dat het om de Voorthuizense vlag ging. Hij had die ook in zijn eigen land zien hangen, op Kreta om precies te zijn, bij een Voorthuizense bruiloft. Die internationale herkenning van Interhiva en de koppeling met de plaats Voorthuizen is een absolute plus voor ons bedrijf."

Bij Interhiva verwacht men dat de gemeente Barneveld op korte termijn ook het eigendomsrecht van Harselaar aan Voorthuizen zal toekennen, waardoor ook het officiële adres van Interhiva kan worden overgezet bij de Kamer van Koophandel, aldus directeur Van Huis.

Interhiva

De echte Voorthuizenaar wist dit natuurlijk allang, het hele industriegebied Harselaar tot aan de spoorlijn bij de Hollander , is van oudsher Voorthuizens grondgebied. Het gebied werd door Barneveld "geannexeerd" toen men doorhad dat de ontwikkelingen en kansen in dit gebied een toch wel erg gunstige wending gingen nemen.

Laten we hopen dat deze "annexatie" spoedig wordt gecorrigeerd.