GJP's Plaza

Illustraties voor het familieboek Kamphorst

 

De volgende documenten en afbeeldingen lenen zich goed voor het illustreren en verluchtigen van de supplementen op het familieboek:

Oude foto's van Kamphorsten. Hierbij kan men denken aan trouw-, school-, portret- en groepsfoto's, waarop Kamphorsten staan afgebeeld. Ook oude foto's van hun woonhuizen of bedrijven zijn geschikt. Het aardigst zijn nog de foto's van Kamphorsten in actie (b.v. ploegen, melken, rietdekken, aardappelschillen, metselen, enz.)

Aankondigingen van geboorte, huwelijk of overlijden. Zowel geboorte-, trouw- en rouwkaarten als annonces in kranten kunnen hiervoor dienen. Persoonlijke, handgeschreven documenten zoals brieven, rekeningen en codicyls. Het gaat daarbij om de interessante passages uit deze documenten, waarin informatie wordt gegeven over de persoonlijke omstandigheden van onze voorouders. Hierbij kunt U denken aan de sociale en economische omstandigheden, de geloofsbeleving, enz.

Officiële documenten zoals testamenten, boedelbeschrijvingen en koopacten. Ook hier gaat het weer om de inte­ressantste passages. Evenals voor de persoonlijke documenten geldt dat de passage niet te groot moet zijn, zodat de tekst ook na opname in het supplement nog goed te lezen is.

Kadasterkaartjes met de bijbehorende informatie uit de legger van het kadaster, waarop de omvang en het gebruik van het (voormalige) familiebezit blijkt.

Kranten- en tijdschriftartikelen over Kamphorsten. Ook hiervan zullen weer de meest interessante passages en afbeeldingen worden gebruikt.

Meer in het algemeen geldt dat oude illustratiematerialen de voorkeur hebben boven meer recente, omdat er minder van bewaard zijn gebleven. Nog levende familieleden willen wij bij voorkeur met meerderen op één foto hebben.

Voor het kopiëren en versturen van de illustraties kunt U de hulp inroepen van één van de volgende leden van onze werkgroep:

Gert van de Pol, Rubensstraat 27 te Voorthuizen, tel. 06-51894090, e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jan Kamphorst te Ermelo, e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wilko Kamphorst te Ermelo, tel. 0341-552728, e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;

Tenslotte willen wij er op wijzen dat het mogelijk is familie­overleveringen en -verhalen op te nemen, die door Uzelf zijn opgetekend. Probeer Uw pen eens !

De leden van de werkgroep hopen veel illustratiemateriaal van U te mogen ontvangen. Uiteraard zullen wij een keuze moeten maken uit de toegezonden afbeeldingen en verhalen.